Sirach Cooiman

Sirach Cooiman is judoleraar B en judocoach B
Sirach Cooiman, geboren in Haaksbergen in 1987, bezit de 3e dan. Sirach komt uit een echte judofamilie en is al vroeg op judo gegaan (leeftijd van 4 jaar). Hij is erg actief geweest binnen de wedstrijdsport. Vanaf zijn 13e jaar trainde hij in Nieuwegein bij de Nederlandse ploeg en heeft hier tot zijn 20ste jaar getraind. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen op het Nederlands Kampioenschappen onder de 15, 17 en 20 jaar. Bij zijn laatste judowedstrijd (2009) werd hij Nederlands kampioen politie en defensie. Na zijn judocarrière is Sirach begonnen met lesgeven en heeft alle judoleraar diploma’s gehaald. Momenteel is zijn ambitie om nieuwe talenten te ontwikkelen en deze te begeleiden binnen de judowereld. Hij heeft er voor gekozen om het grootste deel van zijn tijd op judo te richten en zijn droom is als trainer op de Olympische spelen te staan en wereldtoppers te trainen. Naast zijn baan bij SJO verzorgt hij de “Runners Up” trainingen in district Oost Nederland. Sirach is judoleraar B en judocoach B.

Rico Harder

Judoleraar
Ik ben Rico Harder geboren in Heino op 10 augustus 1994. Ik ben op mijn 4e begonnen met judo in Heino. Daarna heb ik op veel verschillende plekken getraind en uiteindelijk bij Top Judo Twenthe terecht gekomen in Enschede. Op mijn 19e ben ik naar Heerenveen verhuisd om daar vol voor de topsport te gaan. Na 3 jaar ben ik op Papendal gaan trainen bij de nationale selectie waar ik begin 2018 officieel gestopt ben. Ik ben in mijn judo carrière 2e geworden op de Europese kampioenschappen en 5e op de Wereld kampioenschappen. Verder heb ik verschillende Europa cups gewonnen en een aantal medailles hier behaald. Ik hoop dit door te kunnen geven aan de jongere judoka.

Stijn Jager

Judoleraar

Mijn naam is Stijn Jager, geboren in 1996. Ik ben opgegroeid in Markelo en op mijn zesde ben ik begonnen met judoën. Toen ik 16 jaar oud was ben ik naar (destijds JTS, nu RTC) Heerenveen verhuist om daar een betere judoka te worden.

In Heerenveen heb ik mijn CIOS-diploma behaald. Na vijf jaar CIOS was ik inmiddels gestopt met mijn eigen judocarrière. Mede door het CIOS ben ik judoles gaan geven voor Judo Edwin Steringa en de Judo A-Zeven. Daar heb ik super veel mogen doen en vooral ontzettend veel van geleerd. Maar het is mij niet gelukt dit te combineren met een HBO-opleiding.

Dat is de reden waarom ik weer naar het oosten ben gekomen om nu in Enschede op het Saxion de PABO te halen.
Daarnaast vind ik het leuk om judolessen te geven en dat zal ik dan ook gaan doen op de vrijdagavond met Sirach bij de wedstrijdgroepen.

Neem contact op