Schooljudo

JUDO, VAN NETHEID EN RESPECT TOT ZELFBEHEERSING EN SAMENWERKING.

Judo is een schitternde sport voor jong en oud, voor jongens en meisjes. Het is goed voor zowel lichamelijke als mentale vorming. Voor kinderen is judo een gericht stoeispel met een bijzonder discipline, ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke groei.

Judoka’s worden getraind in zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. Juist daarom is judo heel geschikt voor basisschoolleerlingen. Het draagt bij aan een goede sfeer in de klas en de weerbaarheid van kinderen. Maar judo is nog veel meer. Veel artsen bevelen jongeren aan om judo te gaan beoefenen.

Stichting Judosport Oost biedt judoprojecten op scholen aan. Na afloop van het project kunnen de leerlingen nog 4x vrijblijvend deelnemen aan lessen in de dojo. Wie daarna wil blijven trainen, kan zich aanmelden bij onze stichting.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze secretaris op secretaris@judosportoost.nl.

Schooljudo steeds populairder: ‘Meer zelfvertrouwen en respect voor elkaar’

Op steeds meer basisscholen krijgen kinderen les in judo tijdens gym. Op al meer dan 400 scholen is dat het geval. Door judo krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en leren om beter voor zichzelf en elkaar te kunnen opkomen.