Stichting Judosport Oost

Stichting Judosport Oost geeft onderwijs in judo; dit kan al vanaf de leeftijd van vijf jaar. Belangrijk hierbij is dat het onderwijs door gediplomeerde trainers gegeven wordt. Stichting Judosport Oost heeft gediplomeerde trainers in dienst en zorgt ook voor regelmatige bijscholing.

De naam Stichting Judosport Oost wordt voor meestal alleen voor formele communicatie gebruikt. In de praktijk echter wordt de naam afgekort tot SJO, gewoon omdat dit makkelijker praat. Op deze website zullen we daarom ook vaak de afkorting gebruiken.

Een stukje geschiedenis. De Stichting Judosport Oost is in 1991 opgericht ter ondersteuning van de organisatie van topjudo bij Sportschool Klein Gunnewiek. Na een tijdje is Stichting Judosport Oost ook de organisatie van de trainingen gaan doen en als zelfstandige stichting verder gegaan.

Judobond Nederland

De Stichting Judosport Oost is aangesloten bij de Judo Bond Nederland, een door het Rijk erkende sportorganisatie. De Judo Bond Nederland zorgt voor scholing van de trainers, ondersteuning van verenigingen en het organiseren van wedstrijden en toernooien. De Judo Bond Nederland heeft een eigen website met veel informatie

Blijf op de hoogte

Stichting Judosport Oost deelt regelmatig berichten via onderstaande sociale media. Kijk daar voor verslagen van toernooien en andere activiteiten of voor leuke foto’s.