Dag 1

De dag begon vroeg vanochtend, waar de eerste jongens Lucas van Velden en Thijmen Pereboom het toernooi de “aftrap” gaven. Beide jongens hebben hard gewerkt en geweldig judo laten zien.

Lucas begon zijn eerste partij tegen een jongen die druk hield in de nek, dit was lastig maar Lucas wist uiteindelijk de hand uit de nek te houden en met een mooie worp er onder te komen, waarmee hij een Ippon scoorde. Zijn tweede partij was tegen de nummer 1 van Nederland, Melendez, wat een lange en zware partij was. Lucas wist uiteindelijk op het eind een wazari te scoren, waarmee de partij beslist werd. Bij zijn derde partij was lucas nog vermoeid van z’n tweede, in de partij werden meerdere punten gescoord maar niet gegeven. Ook werd er een Ippon van Lucas aan de tegenstander geven. Gelukkig werd deze weg gewoven, en op pure wilskracht wist Lucas ook deze partij te winnen. Lucas was uitgeput van de partijen en had overgegeven. Bij zijn halve finale en de partij om brons, had hij geen kracht genoeg meer om de partijen zijn kant op te draaien en verloor deze.

Thijmen was 56kg in de klasse tot 60 kg en begon sterk met een mooie winstpartij. De partij duurde de volle wedstrijdtijd waarna Thijmen won met een wazari. Zijn tweede partij was tegen Vigo van den Oetelaar. Het ging lang gelijk op, maar in de GS was Thijmen uitgeput en verloor op een mooie ippon tegen met een O-soto-gari. Zijn derde partij was tegen een jongen groter dan hij. Thijmen werd erg onder druk gezet en verloor met een overname op een serie aanvallen van hem.

Om 12 uur startte Mees aan zijn toernooi. Hij was erg verrassend in zijn judo en met goede pakking en veel bewegen won hij zijn eerste uiteindelijk met een houdgreep. Daarna moest Mees tegen een Duitser, hij was sterker en langer dan Mees, maar Mees wist het in het begin toch spannend te houden. Uiteindelijk werd de partij verloren met een Tani-otoschi tegen. Zijn laatste partij was tegen een Belg, ook deze was weer lang en Mees was erg onder de indruk van hem, maar verder in de partij merkte Mees dat hij kon winnen en begon sterker en aanvallender te judoen. De partij eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, waar de scheidsrechters kozen voor de tegenstander.
Mees heeft de coaches Marick en Chris echt verrast, en we hopen nog veel meer van hem te zien.

Als laatste startte ook Rens aan zijn toernooi. Hij was de eerste vrij geloot en moest even wachten. In de tweede ronde ging hij echt van start en hij gooide de tegenstander op de grond een maakte een houdgreep die hij netjes 20sec vast hield. Zijn tweede partij moest hij tegen een Duitser, wat in het begin een lastige tegenstander was, waardoor Rens een shido kreeg. Verder in de partij vond Rens een antwoord op zijn tegenstander’s manier van judoen en scoorde hij bijna een wazari. Deze partij eindigde in een gelijkspel, maar doordat Rens een shido had, verloor hij hem. Zijn derde en laatste partij moest hij tegen een judoka die erg stug en sterk was. Rens en hij konden geen punten maken, aan het einde van de partij maakte Rens een actie en combineerde die met een O-uchi gari, zijn tegenstander had een overname ingezet op Rens zijn eerste actie, de tegenstander viel op zijn rug en draaide Rens ook naar zijn rug. Rens zijn tegenstander kreeg de ippon en daarmee verloor Rens zijn partij.

Op dag 2 mochten Luuk, Tim, Yorben en Noa aan de bak op het Kaizen toernooi in Echt.

Luuk begon goed met een harde overheersende pakking waarmee hij in zijn eerste partij met een mooie Barai zijn tegenstander onderuit veegde. Zijn tweede partij was ook snel beslist in het voordeel van Luuk. Zijn derde tegenstander was wat stug. Luuk kwam achter te staan met een wazari, hij vocht hard, maar viel verkeerd op zijn schouder, waardoor hij de partij moest staken. In zijn laatste partij kwam Luuk zijn eerste tegenstander van de dag weer tegen. Luuk kwam voor te staan met een wazari maar had nog last van zijn arm en kon de partij niet uitspelen, waardoor hij met drie shidos alsnog verloor.

Tim was verrassend sterk vandaag. Hij was de eerste ronde vrijgeloot. Zijn eerste partij begon langzaam, maar Tim scoorde na enkele tips, een hele mooie ippon. Zijn tweede partij was tegen een hele goede tegenstander. Tim wist een paar worpen te blokken, maar verloor deze partij. Hij mocht nog door in de herkansingen en won zijn derde partij. Hij hield een goede pakking en hij hield de mouw goed bij zich.
Hij verloor uiteindelijk voor de partij om brons, van Elzinga met een sankaku.

Yorben deed vandaag met 47,4kg mee in de klasse tot 50 kg, wat nog erg zwaar was voor hem. Hij moest zijn eerste partij tegen de sterke Duitser Ratke. De partij ging lang gelijk op, maar Yorben liep in de Goldenscore vol op een sode-tsurikomi-goshi. Zijn tweede partij had hij de opdracht sterk en snel te zijn met zijn pakking.Dat deed hij en won, hij maakte een de-ashi-barai en veegde zn tegenstander met een ippon op de rug. Zijn derde partij deed hij precies hetzelfde, hij en zijn tegenstander kwamen op de grond Yorben kreeg een wazari en wist hem vast te leggen in een houdgreep, waarmee hij uiteindelijk won. Zijn vierde partij was een lastige tegenstander, waardoor yorben niet goed aan zijn pakking kwam. Yorben wist een wazari te scoren, waardoor de tegenstander moest gaan aanvallen en Yorben maakte in de laatste 10 seconden een okuri-ashi-barai en won op ippon. Zijn laatste partij was tegen Van den Berg, hij werd onder druk gezet en verloor de partij voor het brons.

Noa deed niet onder voor de heren en was goed bij de les vandaag. Ze moest tegen sterke dames. Haar eerste was tegen een sterke Duitse, ze had een opdracht om kort en snel voor de linkermouw en rechter nek te gaan. Ze gaf een goede partij, maar verloor wel. Haar tweede partij, ging erg gemakkelijk. Ze kon de opdracht goed uitvoeren en hield de tegenstander goed onder druk en won. Bij haar derde partij was de tegenstander geblesseerd geraakt en gestopt. Noa werd als winnaar aan gewezen. Haar vierde partij was tegen een Engelse. Ze was erg goed, maar Noa maakte, ver in de partij, een mooie O-uchi-gari en gooide haar vol op de rug. Haar laatste partij was om het brons. Ze verloor deze snel van een hele goede dame, die minstens een keer zo breed was.

Resultaten:
Luuk, Tim en Yorben 7de en Noa 5de