Zaterdag 23 maart 2019 vond het jaarlijks druk bezette toernooi “Bremen Masters” plaats in Duitsland.

Lucas van Velden mocht de wedstrijddag openen tegen zijn eerste tegenstander uit Brazilië. In de partij kwam hij vrij snel achter te staan en wist deze achterstand helaas niet meer in te halen. Zijn tegenstander verloor in de kwartfinale en dat betekende dus geen herkansing voor Lucas.

Marick Pereboom vocht zijn eerste wedstrijd tegen een sterke jongen uit Letland. Deze partij wist hij gecontroleerd binnen te halen. Vervolgens wist Marick door goed te reageren op de grond zijn Duitse tegenstander te verslaan met een houdgreep. Daarna was het de beurt aan een Zwitser om zich door Marick te laten verslaan. Één ronde voor de kwartfinale mocht Marick het opnemen tegen een sterke Braziliaan, deze partij was helaas snel gespeeld door een mooie sutemi-techniek van de Braziliaan. Marick was zelf al een eind gekomen in zijn poule, de Braziliaan stond na de winst op Marick in de kwartfinale. Deze won hij van een Fransman en haalde daarmee de halve finale (uiteindelijk ook de finale en eindigde op de tweede plek). Blijdschap bij Marick, want daardoor kreeg hij de mogelijkheid om te starten in de verliezerspoule. Hierin trof hij een jongen uit Frankrijk. Marick begon fel, maar rolde op de grond helaas in een armklem. Marick draaide een uitstekend toernooi waarin hij solide judo heeft laten zien.

Rico Poppinghaus judode een prima eerste ronde tegen een jongen uit Duitsland. Hij domineerde en was vlot met zijn acties. Zijn acties waren telkens net niet goed genoeg voor een score. De reguliere tijd was na vier minuten verlopen en daarmee begon de golden-score. Rico was net wat te laat met zijn kumikata en daar maakte zijn tegenstander enigszins handig gebruik van door in te draaien met ko-uchi-makikomi. Rico landde op zijn zij en zag een waza-ari op het bord verschijnen. Zijn tegenstander strandde helaas een aantal rondes verder en dat betekende eveneens als Lucas geen herkansing voor Rico.

Thijmen Pereboom stond als eerste jaars -18 op één van de grootste toernooien waar hij aan had deelgenomen. Ook Thijmen begon zijn wedstrijd strijdlustig en liet zich van zijn beste kant zien. Helaas was dit niet genoeg om van zijn Duitse tegenstander te winnen en moest wachten op herkansing. Dit kreeg hij helaas niet en zo eindigde ook voor Thijmen de dag na één wedstrijd gejudood te hebben.

Al met al leerzame momenten, dus tevreden coaches, op naar volgend jaar! ??