Renée van Harselaar wint het brons op het Thuringia Cup in Bad Blankenburg.

Bij de junioren heeft Renée van Harselaar vandaag een bronzen medaille gewonnen in de klasse tot 78kg. De strijd om een bronzen medaille wordt er gewonnen van de Braziliaan Rocha.

In de klasse tot 70kg kon Naomi Overkamp helaas geen partij winnend afsluiten. Na een doorstuur actie lijkt de partij binnen, maar tegenstander Gander uit Zwitserland werpt Naomi op haar rug.

Bij de meiden -18 jaar kwam als eerste Yasemin Atay (-70kg) in actie. In de tweede ronde wint Yasemin met houdgreep van Vocke. In de derde ronde is Bayer fysiek te sterk. In de herkansingen wordt landgenoot Dikkenboer verslagen met een heerlijke O-uchi-gari. De Duitser Heinz in de volgende partij werpt Atay op haar schouder waardoor ze helaas geblesseerd raakte en uitgeschakeld is voor het toernooi.

Het lichtgewicht Nohade Riadi (Judo Promotion Twente) begon haar dag scherp met een vlotte overwinning op de Engelse Shaw. In haar tweede ronde wordt er ook gewonnen van de Duitser Skoberne. De kwartfinale tegen landgenoot Joshlyn Supusepa ging helaas minder dan gehoopt. De Nederlander maakte twee keer een makikomi techniek waarbij de reactie te laat kwam. In de herkansing wordt er na een spannende partij gewonnen in de goldenscore van Wagner. De partij voor het eventuele brons gevecht gaat helaas na een sterke start verloren tegen de Canadees Beaton.

De laatste die vandaag de tatami betreed was Rut Bouwhuis Wildeman. Na drie uur wachten wordt er in de tweede ronde verloren van Tova Granberg uit Zweden. Helaas kreeg Rut geen herkansing, omdat Tova verassend de volgende partij verloor.

Het evaluatie moment van het toernooi is geweest en de focus gaat nu naar het trainingskamp. De meiden zullen samen met coach Sirach Cooiman t/m dinsdag in Bad Blankenburg verblijven om weer extra stappen te gaan maken.