In de klasse tot 78kg heeft Renée vandaag haar eerste NK junioren titel behaald. De finale tegen Weiland wordt gewonnen met een schitterende uchi mata! Na vele bronzen NK medailles was de blijdschap hierdoor groot voor Harselaar.

Bij de mannen tot 60kg stond Daan Moes op de tatami. In de halve finale tegen Ryan Lo An Joe wordt er na 4 minuten in de goldenscore verloren. De partij om het brons tegen Boris van der Sar wordt helaas niet uitgespeeld ivm een schouder blessure. De Almelose judoka is met ambulance richting het ziekenhuis in Almere. Daar blijkt de schouder uit de kom en het is nu wachten op de foto’s.

In de klasse tot 73kg en 81kg wordt er goed gestreden door Nick Meijer en Ritchell Konter. Beide judoka’s lieten goed judo zien. Ritchell kwam in de herkansingen aardig ver en strandt op den duur tegen Spreekelenbrink.

Bij de meiden tot 70kg stond de Eibergse Naomi Overkamp op de tatami. De eerste ronde word er verloren van de latere kampioen van Schaardenburg. In de herkansingen wordt er gewonnen van Beukering en Noordam. In haar laatste partij tegen Ruby Banen wordt ze verrast met een overname waardoor ze op de zevende plek eindigt!