DAAN MOES WINT HET GOUD OP DE EUROPEAN CUP IN FUENGIROLA!

De Almelose judoka won vandaag al zijn partijen met overtuigend judo in de klasse tot 50kg. In de finale wordt er afgerekend met de nummer een geplaatste Ido Rabin uit Israël.

In de eerste ronde tegen de Pool Hubert Pieczynski begon Daan goed door gelijk veel tempo te maken. De kleinere Pool had hier geen raad mee en verloor op ippon. In de tweede ronde wordt de Spanjaard Gallardo Perez verslagen met een controle techniek op de grond. De kwartfinale partij krijgt Daan zijn eerste en enige score tegen Nazir Talibov uit Azerbadjian, maar herpakt zich en wint de partij met drie straffen. De halve finale tegen de Nederlander Victor van Gerwen wordt er vanaf begin goed druk gezet en na twee straffen voor de Arnhemmer komt er in de laatste minuut ook nog een waza-ari bij voor Moes.

De finale wordt vanaf begin bepaald door de Nederlander waardoor er al snel een straf op bord van de Israëliër komt te staan. Zijn langere tegenstander kon niet goed om gaan met de snelle acties waardoor hij gegooid werd en later in een sankaku terecht kwam.

Het gehele podium werd verslagen en hij kan terug kijken op een goed toernooi in Spanje.

Het Europese seizoen is dit weekend begonnen en over drie weken zal Daan deelnemen aan de European Cup in Zagreb.