In de klasse tot 50kg liet Rico dit weekend zien goed mee te komen met tegenstanders uit het buitenland. De Tukker won zijn eerste partij overtuigend van Fichtenbauer uit Oostenrijk. In de derde ronde wordt de Manferlotti uit Italië verslagen met een schouderworp. De kwartfinale wordt de Italiaan Polmo met Sode tsuri komi goshi gegooid en met sankaku afgerond. In de halve finale tegen de Rus Mamaev loopt Rico ongelukkig tegen een punt. De score kon helaas niet meer teruggehaald worden waardoor er gestreden gaat worden om het brons. De Fransman Pestelard die eerder dit jaar in Harnes de finale won van Poppinghaus was de tegenstander. Na een minuut wordt Rico gegooid en komt een Waza Ari achter. Op het einde kreeg de Fransman nog twee straffen, maar dit was te weinig voor de winst.

Rico en trainer Sirach Cooiman kunnen terug kijken op een goed debuut in Italië. Ze zullen vanavond terug vliegen richting Nederland en gaan voorbereiden op de volgende toernooien.

Als club zijn we trots dat er weer een SJO judoka op Europees niveau aan het judoën is!