Dit weekend was het weer volle bak op het grootste toernooi in Nederland. Net zoals de afgelopen jaren waren er weer veel nationaliteiten aanwezig in het zuiden van het land.

Op zaterdag begonnen Rico Poppinghaus en Di-kun Ma met hun toernooi. In de klasse tot 55kg liet Rico zien goed mee te kunnen komen. Hij won zijn eerste partijen van Ullbrand (Zweden) en Erke (Duitsland). In de achtste finale is de Belg Dierickx een maatje te groot. Clubgenoot Di-kun Ma wint ook zijn eerste twee partijen van Kapers en Kats. De Nederlander Jeroen Christ weet goed te reageren op de aanvallen van Ma en wint de partij. Doordat de tegenstanders de kwartfinale verliezen hebben ze geen herkansing.

Op de tweede dag beginnen de -15 judoka’s aan hun wedstrijden. De jongens Hugo Hesselink en Jouke Snippe begonnen hun toernooi scherp en gefocust. In de klasse tot 50kg won Hugo drie partijen. De kwartfinale lijkt gewonnen met een Waza Ari voor, maar in de laatste seconde moest hij helaas aftikken door een verwurging. De jongste Snippe wint zijn eerste ronde van Konrad (Duitsland) en daarna van Zwetsloot (Judo Yushi). Bij de laatste zestien wordt er verloren van de Pool Kouki. Er werd hard gestreden, maar kon niet door de stugge oostblokker zijn pakking komen. Bij de meiden kwam alleen Naomi Overkamp de mat op. In haar eerste ronde wordt er verloren van Opitz en deze verliest daarna ook de kwartfinale.

Het was weer een sterk bezet deelnemersveld in Eindhoven waarbij er zeker medailles hadden gewonnen kunnen worden. Op naar de volgende wedstrijden in 2019!