Rico Poppinghaus pakt op de tweede dag het zilver in de klasse tot 50kg.

Op het int. toernooi in Harnes stonden vandaag precies 50 judoka’s in zijn poule op de tatami. Hierdoor moest hij elke ronde scherp zijn om een medaille te halen. Na vijf partijen winnend af te sluiten, wordt de finale met ippon verloren van Pestelard uit Frankrijk. Hierdoor boekt hij na het goud in Den Haag van vorige week zijn tweede succes deze maand.

Bij de meiden -44kg won Nohade Riadi (JPT) het brons. Na een sterk begin, werd er in de kwartfinale verloren op de grond, maar in de herkansing wint ze met overtuiging haar partijen.

Bij de jongens -66kg was Marick Pereboom ook in vorm. Hij was vandaag weer dominant in de pakking en een goed scorend vermogen. Helaas wordt de partij voor het brons van de Japanner Takeichi. Hierdoor behaald Pereboom een zevende plaats in deze sterke gewichtsklasse.

De andere judoka’s die in actie kwamen in Frankrijk waren: Jochem Van Dijk, Owen Taylor, Jacky Pulles en Thijmen Pereboom.

Coaches Sirach Cooiman en Rico Harder hebben genoten van de onderlinge sfeer en strijd van de Twentse judoka’s. Het internationale toernooi is een mooie voorbereiding op het komende meetmoment in Enschede en het eventuele internationale vervolg in 2019.

Op zaterdag pakte Hugo Hesselink het brons!

In de klasse tot 50kg weet Hugo Hesselink een knappe prestatie neer te zetten. Op de eerste dag weet Hesselink na zes partijen scherp genoeg te blijven om ook het brons binnen te halen.

Trainingsmaatje Linde Hanstede (Judo Promotion Twente) behaalde eveneens het brons in de klasse tot 52kg. Na haar verlies partij won ze drie partijen.

Jouke Snippe (-46kg) wint zijn eerste partij, maar verloor zijn tweede partij waardoor hij geen herkansing kreeg.