Zaterdag 29 september was de eerste dag van het NK judo senioren in Almere. De lichtgewichten Daan Moes uit Almelo en Vincent Schreurs uit Enschede  mochten voor het eerst deelnemen bij de senioren. In de eerste ronde stonden SJO clubgenoten Daan Moes en Vincent Schreurs tegenover elkaar. De Almelose judoka Moes wist twee keer een Waza-Ari te werpen en won de partij. De kwartfinale werd knap met Tai o toshi gewonnen van Bas Koffijberg. Na een spannende halve finale werd in de golden score verloren van Ivo Verhorstert, die de titel pakte in de lichtste klasse (-60kg). De strijd om het brons was wederom spannend won Daan in de golden score van Timo van Leerdam. In de herkansingen werd Vincent Schreurs verslagen door Ryan Lo a njoe.

Zondag 30 september streden SJO clubgenoten Renée van Harselaar en Naomi Overkamp op dit NK voor senioren. Bij de meiden tot 70kg won Naomi Overkamp haar eerste partij van Sarah Hector met ippon, de tweede en derde partij verloor Naomi. Toch kan de Eibergse judoka terug kijken op een succesvol debuut bij de senioren.

De Enschedese judoka Renée van Harselaar won in de klasse tot 78kg het zilver op het NK in Almere. In de voorrondes werden Lianne Wolsink, Iris Benjamins en Vere van Stratum alle drie door van Harselaar overtuigend met ippon verslagen. In de finale stond Renée tegenover de nummer 1 gerankte Ilona Lucassen, deze partij verloor ze met 1 Waza-Ari. De eerste jaars junior is de afgelopen weken goed in vorm richting het WK junioren op de Bahama’s, die plaats vindt op 17 oktober. Komende week zal Renée aan een trainingsstage deelnemen in Strasbourg, als extra voorbereiding op dit WK.