Rico Poppinghaus haalt brons op NK -18 in Tilburg

De Enschedeër Rico Poppinghaus heeft vandaag een knappe prestatie neergezet op het Nederlands Kampioenschap. Hij won in de klasse tot 46kg het brons.

Bij de jongens -50kg was trainingsmaatje Owen Taylor ook goed op koers, maar verloor de halve finale tegen latere kampioen Haurrisa en zijn partij om het brons tegen Matthijs Dicke.

In de eerste ronde wint Rico met ippon van Paolo Maaskant. In de tweede ronde staat hij tegenover Daan Radier uit Arnhem. Na een spannende partij wordt deze verloren in de golden score. In de herkansingen wordt er wederom op ippon gewonnen van Rian Meijers uit Hengelo. De volgende partij tegen Bono Kersten liet Rico zien stappen te hebben gemaakt en gooit de voormalig nummer twee van de Dutch Open twee keer met Waza-Ari. De vijfde partij wordt ook voor het einde van de partij beslist tegen Vacqiuer. Vrij snel na het duel staat wederom Radier tegenover de snelle Tukker. Dit keer weet hij met dominant judo zijn tegenstander uit te schakelen.

Zijn zevende en tevens laatste partij om het brons wordt er goed begonnen, maar verrast Theunissen met een til techniek en krijgt Waza-Ari. Het plan werd vast gehouden en na bijna twee minuten gooit hij zijn tegenstander vol op de rug! Het is voor Rico zijn eerste medaille op het NK en hij zal volgend jaar nog mee mogen strijden in de -18.

De andere judoka’s van Stichting Judosport Oost die vandaag in actie kwamen: Ereni Bouwhuis, Naomi Overkamp, Rut Bouwhuis, Thijmen Pereboom, Jorn Barneveld en Nick Meijer kwamen helaas niet in de buurt van de medailles.