Op zaterdag 3 maart worden er maar liefst vier medailles behaald op dit kampioenschap. Bij de mannen wordt er goud gehaald door Daan Moes en Jelle Snippe. Het zilver is er voor Younes Braakhuis en bij de vrouwen wint Renee van Harselaar een bronzen medaille.

In de klasse tot -55kg wint Daan Moes alweer zijn vierde Nederlandse titel. Na zijn eerste nationale titel -15 en twee titels -18 jaar heeft hij nu ook de titel opgeëist bij de junioren. Hij was afgelopen zaterdag oppermachtig in zijn klasse door alles voortijdig met ippon te beslissen. Hij versloeg Cedric Grootenboer, Oskar van Kasteel en Matthijs Dicke en laat zien in vorm te zijn voor de rest van het seizoen.

Bij de mannen tot 100kg maakt Jelle Snippe zijn favorieten rol waar. Hij won de afgelopen jaren al vele medailles op het Nederlands kampioenschappen (cadetten, junioren en senioren). Het is voor de Tukker zijn eerste individuele titel in de klasse tot 100kg. Hij versloeg zijn tegenstanders: Bas Beuting, Tim Veenstra en Max Wurth allemaal met ippon.

In de klasse boven de 100kg heeft Younes Braakhuis laten zien het niet verleerd te zijn. Na een periode van afwezigheid behaald hij knap het zilver. Zijn tegenstanders Adams en Groot worden voortijdig verslagen, maar de finale wordt er verloren van Zomer uit Rotterdam. Hij ging naar het NK om weer plezier te hebben en dat is zeker gelukt in Almere.

De laatste mannelijke judoka die in actie kwam op het NK in Almere was de 17 jarige Vincent Schreurs. In de sterk bezette klasse tot 60kg liet hij zien dicht bij de top van Nederland te horen. Na sterke overwinningen op Dammer en Ennio Mertens wordt er in de halve finale verloren van de latere kampioen Adil Belkaid. De strijd om het brons wordt er verloren van laatste jaars Harry Hsai.

De jarige judoka Renee van Harselaar behaald op haar 18e verjaardag een knappe bronzen medaille in de klasse tot 70kg. Ze laat al jaren zien constant te zijn met vele bronzen medailles op meerdere nationale kampioenschappen. Er wordt in de eerste ronde gewonnen van Verhagen, maar verliest van Silja Kok uit Nijmegen. In de herkansingen wordt er afgerekend met Ruby Banen, Loura Noordam en Melissa Loen.

Aanstaande vrijdag op 9 maart zal de huldiging plaatsvinden voor deze kampioenen in de dojo van de Twentehallen (De Reulver 120) te Enschede. Vanaf 20:00 t/m 21:00 uur ben je welkom om de top prestaties samen met elkaar te vieren!