Zilver en brons op European Cup in Berlijn

DAAN MOES WINT HET ZILVER OP DE EUROPEAN CUP CADETS IN BERLIJN.

In de klasse tot 50kg heeft Daan Moes wederom een uitstekende op een European Cup prestatie geleverd. De als vierde geplaatste Almelose judoka won in de tweede ronde van de Kazachstaan Gabbassov. De derde ronde wordt er met 3 straffen gewonnen van de Rus Kotelnikov. In de kwartfinale stond er wederom een Kazachstaan Tleukanov tegenover Moes. Deze werd gewonnen met eenmaal waza-ari, twee straffen en met houdgreep een ippon.

De halve finale stond er een oude bekende Fescko uit Hongarije (huidige nummer 1 op wereldranking) op de mat tegenover de Tukker. In Kroatië op de ECC werd er toen nipt verloren. Na een sterk begin wordt er in de golden score afgerekend met de Hongaar.

De finale tegen de Rus Georgi Tretiakov kon Moes zijn pakking niet goed krijgen. Na een straf punt voor de tegenstander scoort de Rus in de laatste 50 seconde een Waza-Ari en deze wordt niet meer terug gehaald. Tot aan de finale krijgt de Nederlander geen score en straf tegen en hij kan terug kijken op een sterk optreden in Duitsland en kan zich gaan opmaken voor een lang judo seizoen.

RENEÉ VAN HARSELAAR PAKT HET BRONS OP DE EUROPEAN CUP IN BERLIJN.

In de klasse tot 70kg wint Reneé van Harselaar het brons. Na een vrijloting wordt er gewonnen van de Rus Kurbatova en Johner uit Zwitserland. In de kwartfinale wordt er verloren van de latere kampioen Galandi. Via de herkansingen worden Schneider, Niederdorfer en Betty verslagen.

De Enschedese judoka behaald als enige Nederlander het podium en het aantal komt dit weekend hierdoor tot drie medailles voor Oranje. Gisteren behaalde Moes en Jaring (-55kg) een zilveren medaille.

Helaas kwam Naomi Overkamp niet door de eerste ronde en verloor van Neuhold en kreeg geen herkansing. De Eibergse judoka kan volgend seizoen nog een jaar meedraaien in de leeftijd tot 18 jaar en heeft dit jaar laten zien al goed mee te komen op de European Cups.

Wederom een prachtige judo dag in Berlijn en veel respect voor de tukkers!!