Zes podiumplaatsen op het 43ste int. judo toernooi in Venray

Zaterdag

De zeven judoka’s die vandaag in actie kwamen op het sterk bezette internationale judo toernooi in Venray hebben goed gepresteerd. Het toernooi telt dit jaar 36 verschillende nationaliteiten en een deelnemersveld van 850 judoka’s op zaterdag en 550 op zondag.

In de klasse tot 60kg won Marick Pereboom al zijn partijen. Na een spannende finale waarbij Marick tegen de Duitser Sauerwald achter komt met een Waza-ari gooit hij de in de laatste 45 seconde zijn tegenstander vol op zijn rug met ippon. De huidige Nederlands kampioen -55kg liet vandaag zien dat hij goed meedraait in zijn nieuwe gewichtsklasse.

Bij de jongens -12 jaar kwam alleen Jouke Snippe (-42kg) de tatami op. Hij verloor zijn eerste partij, waardoor hij daarna in de herkansingen moest judoën. Al zijn partijen worden winnend afgesloten en hierdoor behaald hij een knappe bronzen medaille.

Bij de jongens -46kg wint Di-kun Ma (-15 jaar) het brons. Na zeven zware potten waarbij Di-kun liet zien goed in vorm te zijn kan hij terug kijken op een uitstekend toernooi. In dezelfde klasse kwam ook Thijmen Pereboom in actie. Hij is sinds een aantal weken overgestapt naar deze gewichtsklasse en liet met drie winst partijen zien dat hij prima mee kan meedraaien in de -46kg.

De meiden die vandaag in actie kwamen waren: Roos Plat, Iza Barneveld en Rut Bouwhuis. De nog jonge Roos deed bij de meisjes -12 jaar mee in de klasse tot 40kg. Ze liet goed judo zien, maar kon helaas geen partij winnend afsluiten.

In de klasse tot 44kg verloor Iza Barneveld haar eerste wedstrijd met een verwurging. Daarna werd er nog wel gewonnen in de herkansingen, maar in haar partij erna kwam ze er niet aan te pas en had ze veel last van haar rug blessure. In dezelfde klasse verloor Rut Bouwhuis in de halve finale van Indy Godschalk. Hierdoor mocht de jongste Bouwhuis strijden om het brons. Ze won deze partij door aanvallend te judoën met een houdgreep.

Zondag

Het ochtend blok werd goed begonnen door de -18 judoka’s van SJO. Bij de jongens -50kg won Daan Moes net als afgelopen jaar het goud! Hij won vandaag zijn vier partijen zonder een score tegen te krijgen en hij is klaar om over drie weken te knallen op het EK -18 in Kaunas.Bij de meisjes tot 44kg behaalde Ereni Bouwhuis knap de finale. Deze werd verloren van een Belgische judoka met een armklem en hierdoor ging ze terug naar Enschede met een verdiende zilveren medaille.

In de klasse tot 46kg behaalde Rico Poppinghaus ook de finale hal. Na een spannende strijd om het brons, verloor hij na 3 minuten in de golden score. Hierdoor greep hij net naast een medaille. Reneé van Harselaar wint haar eerste twee potten, maar na een armklem in de halve finale wordt ze verrast met een uchi mata waardoor zei ook vijfde word. In zijn nieuwe gewichtsklasse tot 60kg wordt Vincent Schreurs zevende.

De totale uitslagen van het judo 43e toernooi in Venray:
1e Marick Pereboom
1e Daan Moes
2e Ereni Bouwhuis
3e Jouke Snippe
3e Rut Bouwhuis
3e Di-Kun Ma
5e Rico Poppinghaus
5e Reneé van Harselaar
7e Thijmen Pereboom
7e Vincent Schreurs