Runners Up team net naast het podium op het NK teams

Het jongens Runners Up team verliest de strijd om het brons van Bushi Arnhem met 4-3. Hierdoor eindigt het team als vijfde.

In de eerste ronde verloor het team van Veendam/Noord met 5-2. Owen Taylor en Marick Pereboom wonnen hun partijen. In de herkansingen werd de kampioen van vorige jaar Top judo Nijmegen team verslagen met overwinningen van Hugo Ripping, Owen Taylor, Damian Mulder en Damien van Mierlo (Kiriyoku).

De strijd om het brons liep gelijk op, door overwinningen van Hugo, Damian en Damien stonden we 3-2 voor. Armel Dam (56,5 kg) van Stichting Judo Zutphen kwam heel dichtbij de overwinning, maar kwam net te kort in de klasse tot 66kg. In de beslissende partij stond Mustafa eerst voor met een shido, maar werd verrast door een lage seoi nage. Zijn tegenstander kreeg nog twee straffen voor passiviteit, maar dit was te weinig voor de winst.

Jochem van Dijk uit Borne (JPT) kon vanwege een gebroken teen helaas vandaag niet deelnemen, maar was als supporter aanwezig om de jongens uit het oosten aan te moedigen. Jongens bedankt voor jullie inzet en op naar volgend jaar.

team -15