Renée van Harselaar wint brons op de European Cup in Zagreb

Reneé van Harselaar wint het brons op de European Cup in Zagreb!

De partij om het brons in de klasse tot 70kg wordt Laura Faziliu uit Kosovo met twee waza-ari’s en sankaku houdgreep gewonnen.

Vandaag kwamen beide meiden goed uit de start blokken. Naomi Overkamp won in haar eerste ronde van Zsanett Tandi uit Hongarije met een schitterende o-uchi-gari. In haar tweede ronde wordt de als tweede geplaatste Lorena Stengl vol op de rug gegooid. In haar derde ronde wordt er verloren van Sana Boudemagh uit Frankrijk. De Franse judoka verloor de partij erna (kwartfinale) van de latere finalist en hierdoor mocht Naomi het pak niet meer aan om door te judoën.

Na een vrijloting staat in de tweede ronde de nummer één geplaatste Kroaat Andela Violic tegen over Harselaar. Reneé zet er vanaf het begin druk op en bepaalt de wedstrijd en wint met sankaku. De derde ronde wordt de Oekraïense Chystiakova vol gegooid met een heupworp. In de kwartfinale wordt Renée snel verrast door de latere kampioen Morgane Fereol uit Frankrijk.

Via de herkansingen knokte Harselaar zich knap terug door de Braziliaanse Silva en de Italiaan Betty Vuk te verslaan.

Beide dames kunnen terug kijken op een geslaagd toernooi en zullen morgenochtend weer de mat op gaan om te trainen als voorbereiding op Erfurt.

Daan Moes verliest om het brons op de European Cup in Zagreb.

In de klasse tot 50kg werd er verloren van de Hongaar Feczko. In de laatste dertig seconde krijgt Daan een Waza-Ari tegen wat bepalend is.