Negen judoka’s van SJO plaatsen zich voor het NK -18 jaar in Tilburg

Bij de districtskampioenschappen van Oost Nederland hebben er 17 judoka’s van de club gestreden voor NK tickets in Tilburg. Dit resulteerde vandaag in negen DK medailles. Het Nederlands kampioenschap zal op zaterdag 10 maart plaatsvinden in Tilburg.

Uitslagen:
1e Rico Poppinghaus -46kg
1e Di-Kun Ma -55kg
1e Rut Bouwhuis -48kg
1e Naomi Overkamp -70kg
2e Ereni Bouwhuis -52kg
2e Owen Taylor -50kg
3e Thijmen Pereboom -50kg
3e Jorn Barneveld -60kg
3e Nick Meijer -60kg
5e Jacky Pulles -50kg
5e Amber Littouw -63kg
5e Filiz Kucukonder -57kg
5e Yasemin Atay -70kg

Bij de jongens -46kg won Rico Poppinghaus zijn vier partijen met overtuiging en haalt het goud. Ook in de klasse tot 55kg was Di-Kun Ma als eerste jaars -18 jaar niet te stoppen en pakt de titel.

Bij de jongens tot 50kg verliest Owen Taylor zijn finale partij van Aken uit Dronten. Thijmen Pereboom pakt in deze klasse verrassend het brons. De andere partij om het brons weet Jacky Pulles na een score niet te winnen van Dave Haagsma.

De klasse tot 60kg was vandaag een zware poule voor de vijf SJO judoka’s die hier in meededen. De “oudere” jongens Nick Meijer en Jorn Barneveld behalen het brons. Lucas van Velden, Marick Pereboom en Damian Mulder kwamen helaas net te kort voor een podiumplaats.

De Eibergse judoka Hugo Ripping kwam in de klasse tot 66kg nog wat massa te kort en kon 1 partij winnend afsluiten. Helaas kon Kay Magrie (-73kg) vandaag niet de tatami op ivm een schouder blessure. Super dat Kay wel aanwezig was om zijn clubgenoten aan te moedigen.

In het middagblok kwamen er zes meiden in actie. In de klasse tot 48kg had Rut Bouwhuis geen tegenstanders en is hierdoor automatisch geplaatst voor het NK. De zus Ereni Bouwhuis liet vandaag zien hard te kunnen strijden in de klasse tot 52kg. Ze gaat met een zilveren medaille terug naar Enschede.

In de klasse tot 57kg kon Filiz Kucukonder niet haar judo en ontwikkelingen laten zien en verloor beide partijen en moet genoegen nemen met een vijfde plaats. De jongste van de groep Amber Joy Littouw kwam nog kracht te kort in klasse tot 63kg, maar zal nog een jaar in de -15 mogen strijden.

De laatste twee talenten die vandaag meededen in de klasse tot 70kg waren Naomi Overkamp en Yasemin Atay. De Eibergse Naomi won al haar partijen met overtuiging en wint het goud. Yasemin eerste jaars verliest haar eerste partij, maar hersteld zich in de herkansingen. De laatste partij om het brons wordt verloren van Uithof.

Het was weer genieten van de sfeer die jullie samen als judoka’s, ouders, supporters en coaches uitstraalden in Sporthal de Haverkamp. We kunnen samen als club tevreden terug kijken op een succesvolle judo dag en op naar het NK in Tilburg.