Goud tijdens de bondskampioenschappen -15

De Enschedese judoka Marick Pereboom won vandaag al zijn partijen op het Bondskampioenschap U15 in Tilburg met zeer gecontroleerd judo in de klasse tot 55kg. In de finale word er gewonnen van Lars van Oostrum uit Veendam.

In de eerste ronde was Marick vrij geloot. In de tweede ronde wordt judoka van Doorn uit Limburg verslagen met twee snelle lage schouderworpen.
De kwartfinale is een zeer stugge partij en wordt in de Goldenscore (extra tijd) beslist op een straf voor judoka Terpstrsta uit Arnhem.
In de halve finale is de snelle judoka Gabriel Melendez uit Amsterdam de volgende tegenstander, deze wordt in de laatste seconden van de partij verslagen met een lage schouderworp.
De finale tegen de fysiek zeer sterke judoka Lars van Oostrum verloopt moeizaam, Marick had weinig controle op de sterke arm van zijn tegenstander en krijgt ook een dubieuze score tegen,
deze wordt terecht gecorrigeerd door de video scheidsrechters als geen score. In de Goldenscore trekt Marick de partij naar zich toe door meer druk te zetten en vervolgens de wedstrijd te winnen met een been techniek (Sasae Tsuri-komi Ashi).

Proficiat met deze mooie prestatie!!

Verder zijn er 8 top tien notaties, ook hier kunnen wij als SJO zeer trots op zijn:

7e plaats
Chantal Yousef (-32Kg)
Amber Joy Littouw (-57Kg)
Yasmine Atay (+63Kg)
Thijmen Pereboom (-42Kg)

9e plaats
Iza Barneveld (-44Kg)
Di-Kun Ma (-46Kg)
Owen Taylor (-50Kg)
Filiz Kucukonder (-52Kg)

Rut Bouwhuis (-44Kg) heeft haar best gedaan, maar kwam net niet tot de top 10.