Judoka’s SJO scoren in Warschau, Polen

Vandaag behaalden drie Twentse judoka’s het podium op het internationale toernooi in Polen. In de klasse boven de 70kg behaalde Carmen Dijkstra lid van thag uit Uelssen een uitstekende gouden medaille. Bij de meiden tot 20 jaar behaalde Renée van Harselaar een bronzen medaille in de klasse tot 78kg. Gisteren won ze het zilver bij de meiden tot 17 jaar. Bij de jongens kon alleen Daan Moes uit Almelo een bronzen medaille meenemen naar Twente. De lichtgewicht judoka verloor zijn halve finale, maar herpakte zich om het brons. Helaas kwamen de andere judoka’s niet op het podium.

polen1

Verslag zaterdag 24 september:

In de klasse tot 70kg weet de Enschedese Renée de finale te halen. Ze won haar voorronde partijen met aanvallend judo. In de finale tegen Hooi lukte het niet op een punt te scoren en hierdoor behaald ze een prima zilveren medaille.

Bij de jongens kwamen Hugo Ripping(-46) uit Eibergen en Damian Mulder(-50) uit Enschede tot de derde ronde na twee overwinningen konden ze helaas niet mee strijden om de prijzen.

Bij de jongens tot 20 jaar deden vandaag Petros Reinders, Kion van den Bos, Ritchell Konter (Judo Losser) voor de ervaring mee in een leeftijdscategorie hoger. Petros won zijn eerste wedstrijd met uchi mata, maar kon daarna niet meer stunten. Helaas kregen Kion en Ritchell geen herkansing na hun verlies partij in de eerste ronde.

De andere meiden tot 17 jaar die vandaag hun opwachting mochten maken waren: Filiz Kucukonder, Ereni Bouwhuis, Naomi Overkamp (Arends sportcentrum).

Ereni en Filiz deden in de -17 mee voor hun ervaring, maar konden hier nog niet punten scoren. Naomi uit Eibergen verloor haar eerste partij met een houdgreep.