Int. Doremieux in Harnes.

Succes van SJO op het Internationale toernooi Doremieux in Harnes.

Op 4 december 2016 begonnen de meiden Reneé van Harselaar en Naomi Overkamp aan het toernooi in Harnes. In de klasse tot 70kg behaald Reneé het zilver en Naomi het brons. Ze wonnen beide vandaag vier wedstrijden in Frankrijk en kunnen terug kijken op een goed toernooi!

De Almelose Daan Moes kwam als laatste in actie in de klasse tot 50kg. In zijn eerste ronde wordt er gewonnen van Emile Breton. In de tweede ronde wordt Guillaume Labbe met een mooie sode tsuri komi goshi gegooid. In de kwartfinale stond de Nederlander Victor van Gerwen tegenover Moes. Deze werd met een lage seoi nage verslagen op Waza-Ari. In de halve finale maakt de Tukker korte metten tegen Jean Coulon. In zijn finale partij had hij wederom de overmacht tegen van Dam, maar kreeg in de laatste seconde een strafpunt en hierdoor was zilver het resultaat.

In de klasse tot 60kg kwam Jorn Barneveld niet goed in zijn eigen spel. De snelle Ryan Ngasssa wist Jorn te verslaan en verloor de kwartfinale. Hierdoor had de Enschedeër geen herkansing.

Bij de zwaardere jongens won Kion van den Bos met ippon van zijn tegenstander Victor Basso. In de tweede ronde leek de overwinning weer dichtbij, maar door een pakkings fout keek Kion de laatste minuut tegen een score aan en kon deze partij niet meer winnend afsluiten. Voor van den Bos was er eveneens geen herkansing, maar net als de andere judoka’s wel een mooie ervaring rijker.

De scheidsrechters Maarten Barneveld en Tim Altena hebben uitstekend op de mat gestaan en kregen beide een goede beoordeling van hun Franse collega’s.