Goud voor Luuk Mannebeek in Osnabrück

Hij liet vandaag zien sterk te zijn in de pakking waardoor hij Evdoshvili, Kingma, Ahmatov, Christov en Ling versloeg. In zijn poule deden er 27 judoka’s mee en hij kan met een goed gevoel terug kijken op zijn eerste buitenlandse toernooi.

Als enige meid -12 jaar was Tara Pot actief in de klasse tot 27kg. In haar eerste partij wordt ze snel verrast met een overname. Haar tweede partij was een spannende pot waarbij ze in de laatste vijf seconden verloor.

De grootste groep die vandaag actief was in Osnabrück waren de jongens -15 jaar. In de klasse tot 34kg verloor Abubakr Abdulatipov zijn eerste partij en hij kreeg helaas geen herkansing. Bij de klasse tot 38kg was Atilla Akdogan in vorm hij won zijn eerste partij van Stojkovic. In de tweede ronde wordt er in de golden score gewonnen van Luka Tsjoadoe. De spannende kwartfinale wordt ook gewonnen in de goldenscore. De halve finale strijd begon Atilla goed tegen Abdullaev uit Berlijn. Hij scoorde snel een Waza-Ari waarbij hij verkeerd terecht komt op zijn schouder en zelf niet verder kon. De strijd om het brons heeft hij helaas hierdoor ook niet kunnen judoën. In de klasse tot 46kg verloor Hugo Hesselink na een snelle achterstand van een stugge Duitse judoka die in de kwartfinale verliest, waardoor hij geen herkansing had. Ook bij de jongens -50kg had Ruben Koning het geluk niet aan zijn kant. Na een snelle ippon verliest zijn tegenstander in de kwartfinale en hierdoor kon hij weer richting Enschede.

Bij de meiden tot 48kg won Rut Bouwhuis haar eerste partij van Zara Groot Zevert uit de Achterhoek. In de tweede partij wordt er verloren van de sterke Lea Stahlbock uit Berlijn. Hierdoor moest ze verder strijden in de herkansingen. Hier won Rut twee partijen met ippon, waardoor ze om het brons mocht judoën. De partij om het brons ging gelijk op tegen Saraphina Muhammed. Na een score tegen belandt ze in een sankaku waardoor ze vijfde wordt. Het was wederom een leerzaam toernooi waarbij de judoka’s lekker hebben gejudood. De regels waren dit jaar bijna gelijk aan de Nederlandse regels waardoor ze niet teveel hoefden aan te passen.