Flanders cup Lommel (BE)

29 okt

Twee podium plaatsen vandaag op de Flanders Cup in Lommel.

In de leeftijdscategorie -18 jaar behaald de Almelose judoka Daan Moes het goud in de klasse tot 50kg. Bij de meiden wint Reneé van Harselaar het zilver in de klasse tot 70kg.

lommel2-2 lommel1-2

Jorn Barneveld (-55kg) stond goed te judoën en werd poule winnaar, maar kwam niet door het afvalsysteem. De judoka’s Petros Reinders (-60kg) en Kay Magrie (-73kg) kwamen niet door hun poule.

30 okt

Op zondag stond de -15 op de tatami in Lommel.

In de gewichtsklasse -42kg won Rico Poppinghaus zijn eerste poule wedstrijd in de golden score en daarna verloor hij met sankaku van een Engelsman. Hij mocht door de poule, omdat hij minder dan 40 deelnemers had en won zijn achtste finale partij met een snelle ippon seoi nage. In de kwartfinale werd er verloren van een stugge Zwitser en deze verloor in de halve finale waardoor Rico geen herkansing had om brons.

In de klasse tot 50kg stond Owen Taylor op de tatami. Hij won zijn eerste pot tegen een lange Belg eveneens in de golden score. In de tweede poule wedstrijd werd er gewonnen van de Engelsman waardoor hij winnaar van zijn poule werd. In het afvalsysteem stond hij tegenover Wilms uit Oss. Deze werd na een snelle voor achter beweging verloren. Wilms verloor de halve finale en hierdoor mocht Owen niet herkansen.

Bij de jongens -55kg kwamen er twee SJO judoka’s in actie. Marick Pereboom won zijn eerst wedstrijd na een yuko tegen door alert te reageren op de grond met een houdgreep. In zijn tweede poule partij werd er verloren van een snelle Engelsman die als enige door mocht in de poule.

De andere Enschedese judoka in de klasse tot 55kg is Damian Mulder. Hij ging na twee overwinningen door als poule winnaar en won daarna zijn pot met een snelle kata guruma. In de kwartfinale stond hij tegenover Houkes uit Alkmaar. Na twee scores (waza-ari en yuko) leek de overwinning dichtbij, maar na een aantal strafpunten gooide Houkes in de laatste tien seconde Mulder op zijn rug. Houkes won het toernooi in de klasse tot 55kg en Damian verloor daarna zijn partij en eindigde als 7e.