Enschede aangewezen als regionaal talent centrum (RTC)

De Judo Bond Nederland heeft Enschede aangewezen als regionaal centrum voor talentvolle judoka’s uit deze regio. Vanaf het najaar 2016 wordt het topjudo gecentraliseerd op Papendal. De absolute toppers (-18, -21) gaan centraal trainen in Papendal. De onderliggende opleidingsstructuur omvat vier Regionale Talent Centra (RTC). Eén van die vier is RTC Noord-Oost met vier locaties: Enschede, Heerenveen, Groningen en Emmen.
Het Regionale Talent Centrum (RTC) zal een belangrijke taak vervullen voor de leeftijdscategorieën -15 jaar en -18 jaar. Die taak zal bestaan uit het aanbieden van een dagprogramma in combinatie met een lootschool en/of avondtraining(en) in het betreffende verzorgingsgebied. Het RTC zal hierbij gebruik gaan maken van de SJO-dojo!

In onderstaand filmpje van RTV Oost wordt de komst van het RTC naar Enschede nog eens duidelijk uitgelegd.

Wat betekent dit voor Stichting Judosport Oost?
Veel wedstrijdjudoka’s hoeven straks minder ver te reizen om de regionale trainingen te kunnen bezoeken. Sterker nog: de trainingen vinden plaats in onze eigen dojo. De trainingstijden van SJO en het RTC zullen op elkaar moeten worden afgestemd. Van eventuele wijzigingen in de huidige trainingstijden zult u te zijner tijd op de hoogte worden gebracht.

Ondertussen is het bestuur al enige tijd op zoek naar een grotere locatie. Samen met de komst en steun van het RTC wordt deze wens nu werkelijkheid! Met ingang van het nieuwe seizoen zullen wij onze nieuwe dojo gaan betrekken. Gewoon binnen de voor ons vertrouwde omgeving van de Twentehallen. Hiervoor zal een tennisbaan worden omgebouwd tot judozaal. De judomat zal worden uitgebreid van 147 m² naar 360 m²!

Kortom, prachtig nieuws waar wij als bestuur ontzettend blij mee zijn.
Wij houden u graag op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen.

 

Bestuur Stichting Judosport Oost