Drie medailles op het NK -18

De Enschedese judo club Stichting Judosport Oost heeft afgelopen weekend in Leek een uitstekende prestatie geleverd. Op het Nederlands kampioenschappen tot 18 jaar won Daan Moes (15) het goud en Ereni Bouwhuis Wildeman (13) en Renee van Harselaar (16) het brons. De tukkers waren met negen deelnemers aanwezig op dit kampioenschap.

In de klasse tot 50kg was Daan Moes dominant in zijn partijen en liet zien dat hij op scherp stond. In de eerste ronde had de vijftien jarige judoka een vrij loting. In de tweede ronde werd de stugge Jian van Wijland verslagen op drie straf punten. De kwartfinale tegen Kevin Gijsman was snel afgelopen na een snelle schouderworp van de judoka uit Almelo.

IMG_8107

In de halve finale word er in de laatste seconden van de partij op ippon gewonnen van Emiel Jaring. De finale partij tegen Bruno van Beek verloopt stroef, maar na de eerste minuut begint Moes te versnellen en met hoog tempo word zijn tegenstander verslagen. Het is voor Daan de tweede Nederlandse titel in het jaar 2014 wint hij het goud in de klasse tot 38kg (-15 jaar).
IMG_8113

In de ochtend begon Renee van Harselaar stroef door een zwakke eerste ronde tegen Bregje Hultermans. De judoka uit het zuiden won hierdoor de partij. Een kenmerk van een kampioen is na een tegenslag zich terug te kunnen knokken en dat deed Renee. Nadat de spanning eraf was versloeg van Harselaar al haar herkansingen partijen tegen: Lipsch, Versantvoort, Bienen, Stens en Nalbat met ippon. De strijd om het brons was een spannende pot tegen Christina Heck. Na een straf achter word er in de laatste minuut de overwinning binnengehaald met een houdgreep voor de zestien jarige judoka.

IMG_7940

De dertien jarige Ereni Bouwhuis Wildeman maakte haar debuut op het NK -18 jaar. Na een sterk optreden vorige maand op het NK -15 jaar in Apeldoorn was de Enschedese weer in vorm. Na een vrijloting werd er verloren van Britt Veurink uit Limburg. In de herkansingen won de nog maar 13 jarige met overtuiging haar partij om het brons van Van der Meyden.

IMG_8142

In de klasse tot 50kg kwam Vincent Schreurs vier partijen de mat op en kwam wederom dicht bij het podium met een negende plaats. In de klasse tot 55kg was Jorn Barneveld ook goed op dreef. Hij won na een vrij loting van Neijenhoff. In de kwartfinale word er met waza-ari verloren van Christopher de Groot. In de herkansingen komt Jorn te kort tegen Kevin Dadgarporian die net als de Groot het brons pakt.

De andere judoka’s van Stichting Judosport Oost die zich ook geplaatst hadden voor dit kampioenschap Hugo Ripping (13) -46kg, Petros Reinders (15) -60kg, Kion van den Bos (16) -73kg en Jennifer Bevers (15) -48kg. Helaas konden deze talenten nog niet overtuigen op dit kampioenschap, maar ze hebben allen nog vele jaren de kans om op dit podium en vele andere podiums succes te boeken.

winnaars NK

De mooie foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Jelle Snippe klik HIER voor nog meer foto’s van het NK.