DAAN MOES WINT ZILVER OP HET EYOF!

De Almelose judoka die uitkomt in de gewichtsklasse tot 50 kilo verloor in de strijd om de gouden medaille van Csanad Feczko uit Hongarije.

Moes begon het toernooi sterk door met waza-ari te winnen van de Sloveense judoka Vinko Prevolsek. Zijn tweede partij won hij van Akroman Parchiev uit Rusland. In de halve finale versloeg hij de Turkse judoka Ejder Tokay.

Wat een geweldig seizoen voor de judoka van SJO. We zijn als trainers en club super trots op Daan! Geniet van deze geweldige prestatie en heel veel succes met de voorbereiding op het WK!

Reneé van Harselaar eindigt als zevende op het EYOF.

De Enschedese judoka mocht vandaag eindelijk haar judo laten zien. De ploeg is al bijna een week in Gyor en Harselaar had veel zin om te gaan knallen in Hongarije.

Na een vrijloting in de klasse tot 70kg, word er met overtuiging in de tweede ronde gewonnen van de eerste geplaatste Italiaan Betty Vuk (2x waza-ari).

De kwartfinale begon Reneé weer sterk tegen Chystiakova uit Oekraïne, maar door een instap fout krijgt ze een waza-ari tegen en haalt ze de score niet terug. In de herkansingen wordt de Pool Glogowska met houdgreep verslagen.

In het middagblok komt Reneé staande weer goed uit de startblokken. Na 2,5 minuut wordt Harselaar verrast door een snelle reactie van haar tegenstander Gersiova die later het brons pakt.

Terug kijkend op het toernooi had er vandaag meer ingezeten voor de judoka van SJO. Wel hebben zowel Reneé als Daan een onvergetelijke belevenis gehad tijdens de jeugd spelen!!