DAAN MOES DERDE VAN DE WERELD

In Chili laat Daan zien van ongelooflijke klasse te zijn op de wereldkampioenschappen voor cadetten. In de Chileense hoofdstad Santiago won hij de strijd om de medaille in de golden score van Abdulaziz Kara (6e geplaatst) uit Turkije.

De talentvolle Moes begon goed aan het toernooi en won de tweede partij met een half punt (waza-air) van Vincent Jourdan uit Frankrijk.

In de kwartfinale was de nummer 4 geplaatste Ejder Toktay uit Turkije met waza-ari te sterk, waardoor Moes doorschoof naar de herkansingsronde.

De tukker staat hier tegenover de als eerst geplaatste Rus Georgii Tretiakov. Deze won afgelopen maanden goud op vier grote European cups waaronder Europees kampioen. Moes reageerde razend vlug en gooide de Russische judoka binnen een minuut keihard op zijn rug.

Wat een onbeschrijfelijke en historische dag voor deze judoka van Stichting Judosport Oost (Enschede). Coach Sirach Cooiman is trots op deze fenomenale prestatie en geeft aan dat het genieten is om zo’n succesvolle judoka te zien judoën en dat hij een inspiratie bron voor vele jeugd judoka’s in de omgeving van Twente is.

Podium foto’s:

Goud voor: Aldi Oliviera (BRA)
Zilver voor: Maskud Ochilov (UZB)
Brons voor: Daan Moes (NED)
Brons voor: Csanad Fezcko (HUN)

Reneé van Harselaar wint haar eerste partij van de Columbiaan Diaz. In de tweede ronde word er verloren van de Franse Fereol. Op het WK krijg je alleen herkansing als je zelf in de kwartfinale komt en hierdoor was het WK voor van Harselaar afgelopen. Ze kan terug kijken op een goed judo seizoen waarbij ze zich goed ontwikkeld heeft om de stap te maken richting de -21 jaar.