Brons voor jongens -10 en -18 op de Dutch Open Teams

Jongens -10

Brons voor het jongens team van SJO/JPT onder de 10 jaar!

Het jongens team bestond uit Ruben Vaandering, Haotian Lei, Noud Karperien, Armin Shaoe Bargh en Storm Haveman. We hadden helaas geen plus 34kg en hierdoor stonden we elke ronde met 4 judoka’s op de tatami.

De Twentse judoka’s wonnen in hun poule van Judo A zeven 1, Jv Thag en Schagen. Er werd verloren van de latere kampioen Kenamju.

Als tweede geplaatste stonden ze in de halve finale tegenover de Duitsers genaamd Judo Crocodiles uit Osnabrück.

Deze werd met 3-2 verloren waardoor er gestreden moest worden tegen Judo Lelystad. Deze spannende strijd ging gelijk op waarbij Storm Haveman de overwinning voor zijn team veilig stelde door de 3-2 te maken.

Meiden -12

De meiden -12 jaar begonnen de dag goed met een overwinning op Veendam, maar konden daarna niet meer potten winnend afsluitend. Hierdoor mochten ze niet verder richting de kruisingsfinales. Het meiden team bestond vandaag uit: Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars, Belle Logtmeijer, Chiara Melisie, Roos Plat en Jasmien Hamad.

Meiden -15 en jongens -12

In het zaterdagmiddag blok hebben de meiden -15 jaar samen met de jongens -12 lekker gejudood in Groningen.

Het meiden team verloor van Judo a zeven, maar wonnen van Veendam en Dijkmansport. De strijd om het brons werd verloren van JT Oost Groningen.

Jongens -15

Zondagochtend stonden de talentvolle -15 judoka’s op de tatami. Het team bestond uit Thijmen Pereboom, Hugo Hesselink, Owen Taylor, Di-kun Ma, Lucas van Velden, Marick Pereboom en Alihan Yayla. Na een spannende eerste ronde word er verloren van Koksijde (3-2).

In de herkansingen ging de knop weer om en word er gewonnen van Judo a zeven, combi Drente, Shoganai en van Veendam/inst. Noord. De strijd om het brons word er verloren van Crocodiles uit Osnabrück. Hierdoor worden de judoka’s uit ON vierde en eindigen net als de -18 jongens als beste Nederlandse club op de Dutch Open in Groningen.

De jongens verloren hun eerste partij van Kenamju en daarna wonnen ze drie partijen. Helaas werd er in de poule verloren van het Nordrhein Westfalen team die de finale won van Kenamju.

Jongens -18

Zondagmiddag drie jongens teams in actie. Het eerste jongensteam -18 jaar bestaand uit Nick Meijer, Vincent Schreurs, Marick Pereboom, Damien Mierlo, Wouter Thijink en Tobias Rosendaal verloor de openingswedstrijd van JC Koksijde uit België.

Het team kwam via de herkansing sterk terug door te winnen van Theo Meijer Sport, Dijkmansport, Veendam/Inst. Noord uit eindelijk Shoganai om brons. De finale werd een Belgisch onderonsje tussen Koksijde en Belgische judo vrienden.

Het tweede jongens team wat meedeed waren Owen Taylor, Di-Kun Ma, Tim de Vrught, Lucas van Velden, Alihan Yayla, Kay Magrie en Kion van den Bos. Het team treft de Belgische judo vrienden in de eerste ronde deze wordt verloren met 3-2. In de herkansingsronde wordt er verloren van Theo Meijer Sport.